Producent van biologische voedingsproducten
Innovatief, sociaal betrokken en vertrouwd sinds 1992

In 't Nederlands  English version
+31 (0)71 331 4631

Zorg voor mens en milieu

Door het leveren van betaalbare kwalitatieve producten

Betaalbare innovatieve producten

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. We willen onze klanten eerlijk informeren over onze producten en we hanteren geen misleidende reclame- of verpakkingsmethodes. Daarom hebben we ook het boek “Feiten over vetten” van wetenschapper Dr. Mary G. Enig uitgegeven. Dit uitvoerige naslagwerk, waarin alle aspecten van vetten worden belicht, heeft sterk bijgedragen aan de bewustwording en kennisverrijking bij consumenten over het gebruik van vetten in voeding.

Witsenburg Natural Products loopt voorop in innovatie en maakt voor haar producten gebruik van biologische en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. In 1994 waren we in Nederland de eerste leverancier van biologische kokosolie. Sindsdien hebben we onze expertise tot het hoogste niveau ontwikkeld. Oprichter en algemeen directeur Martien Witsenburg selecteert de leveranciers zelf en bezoekt hen persoonlijk om de herkomst van de producten te controleren.


Zorg voor mens en milieu

Een belangrijk uitgangspunt in de samenwerking met onze leveranciers is de goede zorg voor mens en milieu. Werkgelegenheid voor de lokale bevolking en goede arbeidsomstandigheden voor medewerkers zijn voor ons belangrijke aandachtspunten. Een van onze uitgangspunten is: menskracht boven machines. Door de biologisch certificering van onze producten waarborgen we een productiewijze met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In Nederland ondernemen we duurzaam met elektrische vervoersmiddelen, zonnepanelen en een elektrisch oplaadpunt bij ons kantoor in Roelofarendsveen. In Oost-Nederland hebben we geïnvesteerd in het behoud van natuurgrond.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het vaandel van Witsenburg Natural Products. We ondersteunen bijzondere sociale projecten met betekenis voor mensen in nood. Ter ondersteuning van de strijd tegen kinderprostitutie brachten we in 2012 als coproducent de speelfilm Lilet Never Happened uit. De film, die het verhaal vertelt over een Filipijns-Amerikaans straatkind dat in de kinderprostitutie belandt, ontving al 17 aansprekende internationale awards. In 2013 ondersteunden we de slachtoffers in de door de tyfoon Haiyan getroffen gebieden met voedselpakketten en Wakawaka’s (lamp en oplader op zonne-energie). Tenslotte zetten we ons in voor betere bescherming van én kansen voor straatkinderen die helemaal niks of zelfs nog minder hebben. In 2013-2014 waren we sponsor van de selectiewedstrijden voor de Street Child World Cup 2014 (WK Voetbal voor straatkinderen) en het deelnemende Filipijnse meisjes team. Begin 2015 wordt met onze steun de documentaire Streetkids United II uitgebracht.

Witsenburg Natural Products

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare biologische producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. De kwaliteitsproducten van onze merken Omega & More en Wild & More dragen op een positieve wijze bij aan de samenleving. Over Witsenburg Natural Products ›