Producent van biologische voedingsproducten
Innovatief, sociaal betrokken en vertrouwd sinds 1992

In 't Nederlands  English version
+31 (0)71 331 4631

Witsenburg Natural Products

Innovatief en sociaal betrokken

Witsenburg coproducent van Lilet Never Happened

Als eerste bedrijf levert witsenburg een belangrijke financiële bijdrage aan de totstandkoming van een fantastisch internationaal filmproject waarvan u de bijzonder mooie trailer kunt zien via www.liletneverhappened.org

 

  • Elk jaar zijn wereldwijd meer dan 1,8 miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting. Verschillende factoren dragen hieraan bij, waaronder: armoede, politieke situatie, culturele aspecten, oorlog en toerisme.
  • Er is sprake van een toename van sekstoerisme waardoor de vraag naar minderjarige prostituees sterk stijgt.
  • Naar schatting gaan jaarlijks 35.000 Nederlanders sekstoeristen op reis. Ongeveer 15% (5.200) hiervan misbruikt jonge kinderen. In de Nederlandse wetgeving is in 2002 een verbod op kindersekstoerisme opgenomen (net als in 35 andere landen). Hierdoor is in Nederland seks met kinderen onder de 16 jaar strafbaar, ook wanneer de seksuele activiteiten in het buitenland plaatsvinden. Sinds de invoering van de nieuwe wet zijn 4 Nederlanders veroordeeld voor misbruik van minderjarigen.
  • Aangenomen wordt dat zo'n 5.000 Nederlandse daders ongestraft blijven.

De film Lilet Never Happened, waarvan de opnamen op dit moment (eind mei 2011) afgerond worden, is een karakter gestuurd verhaal over een onaangepast Filippijns-Amerikaans straatmeisje, Lilet, dat de bekendste kinderprostituee van Manilla wordt. Sociaal werkster Clair probeert het meisje wanhopig uit de seksindustrie te halen, maar haar pogingen stranden keer op keer. Hoewel Lilet genoeg kansen krijgt om eruit te stappen kiest ze in al haar weerbarstigheid de moeilijkste weg.

Inmiddels is Martien Witsenburg coproducent van de film geworden en daarmee in de gelegenheid geweest een belangrijke stempel op dit project te plaatsen. Martien speelt als acteur ook een korte dialoog van Gloria die gespeeld wordt door de bekende actrice Johanna ter Steege (thans in de bioscoop met de film Tirza).

De film is gericht op een breed ‘art house’ publiek. Hoewel het perspectief vanuit de Filippijnse kinderen is, moet de film zeer toegankelijk zijn.  Vandaar dat gekozen is voor een heldere en betrokken verhaallijn waarbij humor en aangrijpende scènes elkaar in hoog tempo afwisselen. Qua stijl is de film vergelijkbaar met de film Cidade de Deus/City of God en Slumdog Millionaire.

In 1998 is Jacco Groen op de Filippijnen waar hij onderzoek doet voor een documentaire. Daar ontmoet hij in een psychiatrische inrichting Lilet, een kinderprostituee. Doordat zij half-Westers / half-Filippijns is, is zij de “populairste” prostituee onder Westerse pedofielen.

Lilet vertelt Jacco dat ze zelfmoord heeft geprobeerd te plegen: “Iedereen is alleen maar geïnteresseerd in mijn lichaam en niemand is geïnteresseerd in mij als persoon”. Op een later moment gaat Jacco op zoek naar Lilet om haar te filmen voor een documentaire. Lilet is echter nergens meer te vinden.

Aangeslagen door haar verhaal besluit Jacco tot het schrijven van het script “Lilet Never Happened” en heeft in augustus 2009 de prijs gewonnen voor beste scenario drama op het Action On Film Festival in Los Angeles.

Jacco Groen, eigenaar van Springfilm, is schrijver, regisseur en producent van documentaires en dramaproducties. Als scenarist/regisseur ontving hij nominaties en prijzen op meerdere Film Festivals waaronder in: Berlijn, Santiago en Los Angeles. Meer dan 20 human interest documentaires van hem zijn uitgezonden op onder meer NPS, NCRV en Net5.

De informatieve site van Lilet Never Happened is inmiddels in de lucht: www.liletneverhappened.org 
Daar kunt u inmiddels ook de fraai trailer van de film zien. Ik garandeer dat u bij het zien van deze indrukwekkende trailer, in deze volgorde, eerst kippenvel op uw beide armen zult krijgen gevolgd door het volledig blokkeren van uw stem. Dan volgen tranen in uw ogen en zweet op uw rug.
Dit is een trailer die u moet zien.

witsenburg natural products
Met onder andere twee op Fair Trade gebaseerde bedrijven in Sri Lanka meent witsenburg natural products maatschappelijk zeer betrokken te zijn. Daar waar andere bedrijven voor hun reclame doeleinden duur betaalde modellen en/of actrices/acteurs gebruiken kiest witsenburg er bewust voor dit te besteden aan maatschappelijk belangrijke projecten. Lilet Never Happened is zo’n project. Je zou toch immers niet willen dat je kinderen met dit soort praktijken in aanraking komen. Daarom heeft witsenburg natural products een fors bedrag gedoneerd aaan dit project. Uiteraard was dit alleen maar mogelijk omdat U al zo lang vertrouwen in onze producten en bedrijf heeft.

 


« Diverse producten in de aanbieding

Witsenburg Natural Products

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare biologische producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. De kwaliteitsproducten van onze merken Omega & More en Wild & More dragen op een positieve wijze bij aan de samenleving. Over Witsenburg Natural Products ›