Producent van biologische voedingsproducten
Innovatief, sociaal betrokken en vertrouwd sinds 1992

In 't Nederlands  English version
+31 (0)71 331 4631

Witsenburg Natural Products

Innovatief en sociaal betrokken

Unilever liegt

Een bedrijf als Unilever zou zich moeten schamen voor de verkeerde informatie die zij in kranten vermelden over omega-3 in hun producten.

 

In een paginagrote advertentie, o.a. in het Leidsch Dagblad van 22 augustus 2009, meldt Unilever dat hun margarine product Becel het rijkst is aan omega’s 3 en 6. Dacht u nu echt dat dit zo is ?

Volgens hun site bevat het product 3,75 gram omega-3 per 100 ml.
Ons biologisch gecertificeerde product Perfect Balance bevat, al jaren, meer dan 6 gram (ongeveer 6,7 gram) omega-3 per 100 ml. Dat verschil zouden wij significant willen noemen en hun berichtgeving dus leugenachtig.

Bovendien geeft hun site aan dat er, weliswaar minder dan 1 gram, transvetzuren in het product zitten. Transvetzuren zijn vetzuren die buitengewoon schadelijk voor je gezondheid zijn. Dat die nog in voedingsproducten aanwezig mogen zijn geeft aan hoe belangrijk de overheid uw gezondheid vindt.

Transvetzuren ontstaan bij hydrogenering van plantaardige vloeibare olie (zonnebloemolie, sojaolie etc) naar vaste vetten, deze vetten blijven langer houdbaar en worden oa gebruikt voor het bakken van fastfood, chips, bakkerijprodukten, patat etc. Terwijl men in Nederland bang is gemaakt voor verzadigde dierlijke vetten vergeet men de echte gevaarlijke vetten in de industriefood en fastfood produkten.

Op de labels van produkten staan echter alleen de waardes van verzadigd vet maar niet de waardes van de veel gevaarlijker transvetzuren die volop aanwezig zijn in de fastfood/industrie voeding.

In Amerika is dit sinds 2005 echter wel verplicht maar Europa maakt zich liever drukker om andere zaken. Deze ambtenarij zorgt iedere dag weer voor dodelijke slachtoffers zonder dat de media zich er echt druk om maken.

Waar bedrijven als Unilever ook geweldig goed in zijn is het verdoezelen van hun ingrediënten. Op een product als Perfect Balance staan alle ingrediënten per stuk aangegeven. Unilever doet dat niet voor u en houdt het bijvoorbeeld op het algemene begrip van 'plantaardige oliën en vetten'. Afgezaagder kan het niet. In werkelijkheid zijn het natuurlijk de goedkoopste olien en vetten die men zich maar kan bedenken.

Een schaatscoach als Henk Gemser, waarmee in de advertentie wordt gesuggereerd dat hij het beste met sporters voor zou hebben, zou zich moeten schamen om dit soort producten aan te prijzen. Maar ook deze man op leeftijd heeft centjes nodig om zijn boterham te kunnen besmeren.
De huid van zijn hand in de advertentie toont zeer waarschijnlijk aan dat hij zelf niet zoveel van die omega-3 nuttigt.

Sporter meer van deze tijd, zoals de bekende schaatstrainer Jac Orie, en het neusje van de zalm van de schaatsers, waaronder wereld- en olympische kampioenen, gebruiken of gebruikten Perfect Balance. Daar zit namelijk echt veel omega-3 in. Lang voordat Unilever dat in de gaten had.

Unilever: Ook jullie zouden je moeten schamen.

 


« Verslag opening productieruimtes in Sri Lanka

Witsenburg Natural Products

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare biologische producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. De kwaliteitsproducten van onze merken Omega & More en Wild & More dragen op een positieve wijze bij aan de samenleving. Over Witsenburg Natural Products ›