Producent van biologische voedingsproducten
Innovatief, sociaal betrokken en vertrouwd sinds 1992

In 't Nederlands  English version
+31 (0)71 331 4631

Witsenburg Natural Products

Innovatief en sociaal betrokken

Omega-3 in minimale hoeveelheden

Een vleugje omega-3 in hun producten is voor sommige fabrikanten al voldoende om hierover te berichten alsof ze het wiel uitgevonden hebben.

 

Toen wij zo’n tien jaar geleden met ons product Perfect Balance op de markt kwamen konden ook wij niet vermoeden dat het omega-3 gebeuren zo’n vervolg zou krijgen.

Allerlei margarine boeren zie je nu een graantje mee pikken van dit succes waarvan wij, als witsenburg natural products, aan de wieg hebben gestaan.

Helemaal niet erg en prachtig voor u als consument natuurlijk. Het heeft immers met uw gezondheid te maken. Wat wij echter bepaald minder goed vinden is als fabrikanten minimale hoeveelheden omega-3 in hun product aangrijpen om het te vermarkten alsof ze het wiel uitgevonden hebben.

Van gezonde vetten als omega-3 en omega-6 heb je grammen per dag nodig.
Een pak halfvolle melk van het merk Groene Koe van Campina vermeldt dat het omega-3 bevat. De voedingswaarde tabel leert dat dit echter maar 14 mg per 100 ml melk is. Een hoeveelheid omega-3 dus die nauwelijks het vermelden waard is en bepaald niet significant genoemd mag worden. Wij menen dat deze fabrikant u als consument dan ook niet serieus neemt.

Eén gram van ons product Perfect Balance bevat alleen al 400 mg omega-3. Dat is meer dan 28 maal zoveel. En dat in bijvoorbeeld maar 1 capsuletje.

Ons advies aan u is dus om etiketten goed met elkaar te vergelijken en deze op hun waarde weten te schatten.

 


« Verantwoord frituren; wat u niet verteld wordt

Witsenburg Natural Products

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare biologische producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. De kwaliteitsproducten van onze merken Omega & More en Wild & More dragen op een positieve wijze bij aan de samenleving. Over Witsenburg Natural Products ›