Producent van biologische voedingsproducten
Innovatief, sociaal betrokken en vertrouwd sinds 1992

In 't Nederlands  English version
+31 (0)71 331 4631

Witsenburg Natural Products

Innovatief en sociaal betrokken

Right to Play

Geloof jij dat ieder kind recht heeft om te spelen?

 

Wij van witsenburg natural products wel !!

Trots ben ik dan ook dat ik de hand heb weten te leggen op het officiële shirt van Anky van Grunsven als deelneemster van Nederlands Olympisch Team. Uiteraard met signatuur van Anky en Salinero. Zoals u weet heeft Anky de gouden plak voor haar dressuurproef gewonnen.

Voor dit shirt moest wel aardig in de buidel worden getast tijdens een verkoping gedurende het Concours Hippique afgelopen weekend in Den Haag.
Deze verkoping was georganiseerd door de door Johann Olav Koss opgerichte Right to Play, een door de Verenigde Naties erkende organisatie ter stimulering van sport en spel bij de ontwikkeling van kinderen die leven in ontwikkelingslanden in Afrika, Azie en Latijns Amerika. Grote namen hebben zich aan deze club verbonden. Ambassadeurs hier zijn o.a. Bart Veldkamp en bijvoorbeeld Jeroen Straathof. Maar ook Lance Armstrong, Desmond Tutu, Kofi Anan en Angelina Jolie.

Waarom sport en spel?

Goed ontwikkelde sport- en spelprogramma’s zetten kinderen op de juiste weg naar een gezonde ontwikkeling. Naast de vele fysieke voordelen, bieden sport en spel nog drie positieve effecten: ze zorgen voor veerkracht, voor een goede relatie tussen kind en volwassene door het werk van de coach en voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid doordat het kind participeert aan een regelmatige activiteit.

Sport en spel dienen ook als instrumenten om belangrijke waarden en normen als zelfvertrouwen, teamwork, communicatie, het gevoel erbij te horen, discipline, respect en fair play aan te leren.

Right To Play brengt sport- en spelprogramma’s naar kinderen in achtergestelde gebieden, waaronder vluchtelingen, voormalig kindsoldaten en kinderen die hun ouders hebben verloren door HIV/AIDS. Right To Play heeft meer dan 45 programma’s in twintig landen in Afrika, Azie, Latijns Amerika en het Midden Oosten.

Het shirt is mooi en bijzonder vanwege de voormalige eigenaresse. Maar het gevoel dat uiteindelijk kinderen baat bij de opbrengst zullen hebben is mooier. Geld dat ik uit heb kunnen geven omdat u mijn producten zo enorm waardeert of zult gaan waarderen. Dus uiteindelijk heeft u er zelf indirect een steentje aan bij gedragen. Mijn dank daarvoor.

Martien J.C. Witsenburg

 


Witsenburg Natural Products

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare biologische producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. De kwaliteitsproducten van onze merken Omega & More en Wild & More dragen op een positieve wijze bij aan de samenleving. Over Witsenburg Natural Products ›