Producent van biologische voedingsproducten
Innovatief, sociaal betrokken en vertrouwd sinds 1992

In 't Nederlands  English version
+31 (0)71 331 4631

Witsenburg Natural Products

Innovatief en sociaal betrokken

Nieuw boek inmiddels een succes

FEITEN OVER VETTEN door: Mary G. Enig, Ph.D
Het complete basiswerk over de voedingwaarde van oliën, vetten en cholesterol. Feiten over Vetten door Dr. Mary G. Enig is een zeer uitvoerig naslagwerk over alle aspecten van vetten, zowel in onze voeding als in het lichaam. Het geeft inzicht in de relatie tussen vetinname en gezondheid en leert de lezer andere informatie over oliën en vetten te beoordelen.

 

Het complete basiswerk over de voedingwaarde van oliën, vetten en cholesterol

Feiten over Vetten door Dr. Mary G. Enig is een zeer uitvoerig naslagwerk over alle aspecten van vetten, zowel in onze voeding als in het lichaam. Het geeft inzicht in de relatie tussen vetinname en gezondheid en leert de lezer andere informatie over oliën en vetten te beoordelen.
Dat laatste is volgens Enig van groot belang, omdat er veel onjuiste informatie over dit onderwerp voorhanden is, veelal geschreven door niet-wetenschappers.

Feiten over Vetten is sterk wetenschappelijk onderbouwd en toch gedetailleerd en begrijpelijk geschreven. Het is zowel geschikt voor geïnteresseerde consumenten als een ieder die zich vakmatig bezighoudt met voeding en gezondheid, zoals artsen, therapeuten, diëtisten en journalisten. Vele deskundigen zijn betrokken bij de samenstelling van de inhoud.

Waar mogelijk zijn moeilijke vaktermen vermeden. Een lijst van gebruikte voedingstechnische termen staat achterin het boek.

Dr. Mary G. Enig is een Amerikaanse voedingskundige en biochemicus, internationaal erkend vanwege haar onderzoek naar de voedingswaarde van oliën en vetten. Zij is tevens consultant, wetenschapsredacteur en algemeen directeur van de afdeling Voedingswetenschappen van Enig Associates Inc. in Silver Spring, Maryland USA.

Zij geeft in haar praktijk voedingsadviezen aan particulieren, bedrijven en de voedingsindustrie. Zij heeft als auteur en consultant bijgedragen aan de wetenschappelijke uitgaven Clinical Nutrition en Journal of the American College of Nutrition. Diverse publicaties staan op haar naam, met name op het gebied van onderzoek naar oliën en vetten en de interactie tussen voeding en medicijnen. Zij is als wetenschapper een veel geziene gast op symposia en radio & tv programma’s over voeding.

Dr. Mary G. Enig was een van de eerste uitgesproken critici tegen het gebruik van transvetzuren en pleitte voor het verplicht vermelden van transvetzuren op de verpakking van voedingsmiddelen. Enig promoveerde als (echte) voedingswetenschapper aan de Universiteit van Maryland, College Park. Zij is lid van de The American College of Nutrition, de American Society for Nutritional Sciences en voorzitter van de Maryland Nutritionists Association.

 


« Extra virgin kokosolie!

Witsenburg Natural Products

Witsenburg Natural Products streeft naar het leveren van betaalbare biologische producten waarbij we de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel dragen. De kwaliteitsproducten van onze merken Omega & More en Wild & More dragen op een positieve wijze bij aan de samenleving. Over Witsenburg Natural Products ›